Το δίκαιο σύνορο


 Μία ταραχώδης ιστορία γεμάτη πολιτική και πορνογραφία‚ τέχνη‚ πειράματα‚ έρωτες και τρομοκρατία.
Το δίκαιο σύνορο γράφτηκε αποσπασματικά. Δεν είχε καμία προσδοκία να γίνει διήγημα και να εκδοθεί! Το πρώτο κεφάλαιο γράφτηκε με διαφορετικό τρόπο από το δεύτερο. Πρώτα τα ιντερμέδια‚ ύστερα η ιστορία. Όλο το κείμενο έχει μια εμμονή με το σεξ και την πολιτική‚ την οικογένεια και τις σχέσεις. Φλερτάρει με την επιστημονική φαντασία και πειραματίζεται με την έμφυλη γραμματική της ελληνικής γλώσσας. Κατά τα άλλα είναι μια ιστορία για μια νεαρή γυναίκα‚ τις φίλες και τις ερωμένες της‚ στα πρώτα μετεφηβικά της χρόνια σε μια μετε-εξεγερσιακή περίοδο.

 Μετά από μια σειρά έντονων κοινωνικών εξεγέρσεων‚ η χρόνια άδικη διακυβέρνηση της τάξης των Προνομιούχων τελειώνει και οι μη-Προνομιούχες τάξεις αναλαμβάνουν την εξουσία σε μια σειρά κρατών. Το Δίκαιο Σύνορο‚ η δικτύωση που περιλαμβάνει αυτά τα κράτη‚ εκτείνεται σε μια ευρεία περιοχή‚ περιμετρικά της Μεσογείου‚ που εκτείνεται στα Βαλκάνια‚ την Ευρώπη‚ την Αφρική‚ τη Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Μερικά χρόνια μέτα τις κοινωνικές εξεγέρσεις‚ η εποχή της Αναδιαμόρφωσης που τις διαδέχτηκε‚ στη Σελάνια‚ πρωτεύουσα στης Παίτρας‚ εγκαινιάζεται ως εποχής της Σταθερότητας. Καμία από τις πολιτικές ανακατατάξεις δεν συμβαίνει αναίμακτα καθώς οικείες κτηνωδίες συνέβαιναν ξανά‚ αλλά οι επίσημοι διαδικτυακοί τόποι της Αστυνομίας δεν έκαναν λόγο για τίποτα απ’ όλα αυτά. Ταυτόχρονα γίνονται μυστικά πειράματα στα υπόγεια του μεγάλου σπιτιού της παλιάς ντίβας της όπερας‚ στο κέντρο της πόλης‚ για την καθοδήγηση της συμπεριφοράς του πληθυσμού.

 Η Λούση‚ βασικό μέλος της συνέλευσης της Σελάνιας‚ μία από τις πρώτες μεταεξεγερσιακές συνελεύσεις‚ για να μάθει τι συμβαίνει‚ γίνεται σεξεργάτρια και παρακολουθεί την κρυφή δράση της μυστικής επιχείρησης με το όνομα Δύναμη Ενάντια στην Ακολασία και την Εμπορευματοποίηση. Θα χωρίσει με τη σύντροφο της και μαζί με τις φίλες και συντρόφισσές της και τον πιο αγαπημένο της εραστή‚ θα προσπαθήσει να βάλει τέλος στην ανάδυση της συντήρισης. Μετά την μεγάλη έκρηξη θα βρεθεί στην λοφοπλαγιά της Ανεμόσκαλας και των παιδικών της χρόνων. Εκεί θα πάει για να κρυφτεί και να περιμένει. Θα θυμηθεί την αγαπημένη της γιορτή του θερινού ηλιοστασίου και τα γλυκοαλμυρά λινάρια αλλά και πως οι άντρες και οι γυναίκες τις περιοχής ένιωθαν ριζωμένες μέσα τους τις αξίες του φύλου και της φυλής τους‚ θεωρώντας τες προαιώνιες και φυσικές‚ αν και ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί με τις ρίζες και την καταγωγή των ιστοριών που αποκαλούσαν παράδοση. Εκεί‚ στο μικρό νησί‚ κάτω από τη βροχή‚ θα συναντήσει τον πρώτο εραστή και παιδικό της φίλο για να συζητήσουν πως έφτασαν ως εκεί και πως θα πάνε παραπέρα...
 


 

Category: